Probabil îţi spui că e o simplă poftă şi nu are importanţă, dar dacă acest lucru se întâmplă des trebuie să ştii că există anumite cauze. Iată care ar putea fi acestea:
Nivelurile de zahăr dezechilbrate din sânge
Nivelurile de zahăr din sânge nu trebuie să crească şi să scadă rapid, ci trebuie să rămână stabile cât mai mult timp posibil. Carbohidraţii simpli, cum ar fi făina albă şi zahărul, găsiţi în cele mai multe alimente prelucrate „gustoase”, sunt transformate rapid în zahăr, provocând un nivel nesănătos de zahăr în sânge. Corpul produce apoi rapid insulină pentru a încerca să proceseze zahărul, rezultând o scădere drastică a acestuia. Atunci când glicemia este scăzută, te poţi simţi agitat, iritabil, capricios, ameţit, neliniştit, cu bătăi rapide ale inimii, confuz sau extrem de înfometat.
Mese haotice
Mânâcă la intervale regulate zilnic! Menţinerea constantă a zahărului din sânge pe parcursul zilei contribuie la prevenirea poftei de mâncare la ore târzii. Începe-ţi ziua cu un mic dejun sănătos şi satisfăcător şi nu îţi fie teamă să incluzi o gustare sănătoasă între mese, pentru a preveni scăderea nivelului de zahăr din sânge.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Dieta rapidă: soluţia ingenioasă prin care slăbeşti 9 kilograme în două săptămâni
Cea mai bună dietă pentru un somn odihnitor
Cercetătorii au descoperit că o anumită dietă este esenţială pentru vindecarea cancerului
Care este dieta potrivită pentru tine? Află cu ajutorul acestui test